понедељак, 14. октобар 2013.

Astrologija za početnike "Znakovi zodijaka- RAK"

Rak

Simbol: Rak
Element: Voda
Polaritet: Negativan
Omiljene boje: Bela, srebrna
Osetljivi delovi tela: Stomak, grudi
Parnjak u kineskom: Koza
Vladajuća planeta: Mesec
Ukrštenost/Kvalitet: Cardinal
Kuća: Četvrta
Suprotni znak: Jarac
Amajlija: Biser
Period: 21. jun - 22. jul

Rak - ličnost i karakter
Duboko intuitivan i sentimentalan, rak može biti jedan od najizazovnijih znakova zodijaka za upoznavanje. Emocije raka su izuzetno jake, a kada je reč o porodici i kući ništa im nije važnije. Saosećajan i empatičan, rak je veoma privržen ljudima koji ga okružuju. Za osobe rođene u znaku raka odanost je ključna reč.
Za raka, porodica i kuća su ključ. Vodeni znak, kao škorpija i ribe, upravlja prvo osećanjima i potrebno mu je da se oseća sigurno pre nego Vas pusti blizu, kako bi izrazio svoja najdublja osećanja. Često su to empatični ljudi, sposobni da saosećaju sa Vaši bolom ili patnjom celog sveta.
Vladajuća planeta Mesec navodi raka da se čudno ponaša prema ljudima koji su skloni direktnom pristupu. Ali rak ne pokušava da bude manipulator. On samo ima potrebu da Vas veliča pre nego što se oseti dovoljno sigurano, kako ne bi rizikovao vaše odbijanje. Mesec mu daje sposobnost psihičkog proboja koji rak može razviti tokom života, ako tako izabere.
Za rakove je karakteristično kretanje na sve strane. Ovi ljudi su u stanju da izokola iznose svoj problem, pre nego pređu na stvar, što ih čini teške za spoznati. Zahteva se dodatna pažnja dok iznose priču na svoj način. Važno je ne prekidati ih, jer postoji mogućnost da se u svoj oklop uvuku zauvek. Ukoliko žele da ostanu sigurni i zdravi tokom života, trebalo bi da se više pozabave organima u predelu stomaka i grudi. Problemi sa varenjem se često javljaju u starosti.
Problem nastaje kada je rak suviše osetljiv, za svoje dobro, ili pokušava da preuzme sve probleme ovog sveta. Umerena saosećajnost je jedna stvar, ali biti toliko odan nekoj osobi da gubiš sebe, nije zdravo. Težiti nekoj sredini i ravnoteži u svim stvarima pomoćiće mu da dostigne najbolje rezultate za sebe i za ljude kojima želi da pomogne. Pored vode se osećaju najudobnije i to im pomaže da prodru u prošlost da se ne bi nepotrebno vezivali.

Rak - ljubav i sex

“Osećam” je ključna reč za raka i to je veoma očigledno kada je u pitanju ljubav. Nežan i brižan, rak će pokazati svoju osećajnost bez imalo razmišljanja. Za partnera biraju osobu koja je u mogućnosti da ih što bolje razume. Površan ili previše ambiciozan partner nije dobrodošao za osobu rođenu u znaku raka. Rak kao ljubavnik će tražiti podjednako intuitivnu osobu. Rak je posvećen partner koji voli decu i brak za ceo život.

Rak - prijatelji i porodica

Tradicionalni i puni majčinske ljubavi, rakovi će biti odlični roditelji. U stvari svi aspekti porodice su za ovaj znak na prvom mestu. To se može videti u njihovim domovima i posvećenosti dužnostima u kući. Prirodni rakovi su često spremni da pređu preko sukoba ličnosti kada je u pitanju porodica zbog njihove velike povezanosti. Šta god da treba uraditi za porodicu rakovi će im biti na raspolaganju, gde god se u tom trenutku nalazili. Oni su duboko sentimentalni i skloni ka marljivom čuvanju porodičnih uspomena netaknutih. Prenošenje iskustava na nove generacije im je omiljena razonoda.
Kada je u pitanju prijateljstvo osoba rođena u znaku raka je veoma korisna. Gotovo uvek su spremni da pruže ruku prijateljstva, naravno ukoliko se to ne kosi sa porodičnim obavezama. Vrlo poštuju prijatelje i često su vrlo slični.Osobe koje uživaju u kućnom druženju će im biti na vrhu liste prijatelja.Njihova intuitivna priroda gde je važnije srce od glave čini ih vrlo saosećajnim, ali isto tako zbog toga ih je ponekad teško razumeti. Vreme je lek za to.

Rak - karijera i novac

Rak može biti jako uporan skoro koliko i osetljliv. Kada neki posao treba da bude urađen, zavrnu rukave i vrlo uspešno ga završe. Punim sjajem sijaju u obavljanju poslova nege, ili kao medicinske sestre. Odličnu karijeru će napraviti i kao domaćice, baštovani ili novinari. Veliki patriotizam im daje odličnu bazu za bavljenje politikom. Iako imaju veoma malu potrebu da se osećaju kao da prave razliku, ipak im je od velikog značaja kako bi se osećali ispunjeno.
Kako bezbednost tako je i novac od velikog značaja za jednog raka. Zarađivanje novca im ide veoma lako, isto kao i njegovo trošenje. Rak nije veliki rasipnik novca, u stvari je daleko skloniji investiranju i gledanju kako raste iz dana u dan. Mnogi rakovi gledaju novac kao statusni simbol, zato im je puno novca na bankovnom računu vrlo bitna stvar. Rak je veoma snalažljiv i veoma dobro upravlja svojim vremenom i novcem.

Rak - najbolje okruženje

Rak će se osećati najprijatnije kod kuće u blizini porodice, poznatih stvari i dragih prijatelja.

Rak - osobine

Snaga

Saosećajan, emotivan, žestoki zaštitnk voljenih, istrajan.

Slabosti

Manipulativan, podložan indirektnim konfliktima, vezan za prošlost, nesiguran.

Harizmatične oznake

Srednje građe, okruglo lice, istaknute grudi, sklonost ka preuzimanju odgovornosti.

Voli

Relaksaciju u blizini vode, umetnost, hobi vezan za kuću, dobar obrok sa prijateljima, pomaganje voljenima.

Ne sviđa mu se

Strance, otkrivanje ličnih stvari, kritiku.








izvor: Horoskopius

Нема коментара:

Постави коментар